Ljudje se v krogu držijo za roke
Domov Obvestila in novice Delavnica z deležniki projekta Varcities

Delavnica z deležniki projekta Varcities

Razvojni center Novo mesto je 6. marca 2024 izvedel drugo delavnico z deležniki v okviru projekta Varcities. Tokratna delavnica je bila namenjena starejšim občanom, ki delujejo v okviru neformalne skupine vadbe za starejše – Šola zdravja. Delavnico je obiskalo kar 85 udeležencev, ki so vsakodnevno fizično aktivni.

Namen delavnice je bil udeležence seznaniti z naravi temelječimi rešitvami projekta Varcities ter jih seznaniti s pridobitvami pilota Novo mesto. Udeležencem smo na začetku predstavili platformo za rezervacijo in vpogled v zasedenost športnih kapacitet na področju pilota. Nato pa je je sledila vadba po sistemu Jutranja vadba – 1000 gibov.

Po jutranji vadbi so udeleženci uživali ob jutranji kavi v Velodromu, kjer so se seznanili s tehnologijo strojnega vida in notranjostjo velodroma ter spremljali trening kolesarske reprezentance.

Delavnico je nadaljeval Andraž Purger s predavanjem “Dihamo z naravo” in vadbo za moč. Delavnica se je zaključila z dogovorom, da bo ena skupina Šole zdravja redno izvajala vadbo na območju Pilota Novo mesto, kar bo prispevalo k nadaljnji promociji zdravega načina življenja in dobrega počutja med starejšimi občani.

Evropski projekt VARCITIES, v okviru katerega smo na Mestni občino Novo mesto za revitalizacijo športno-rekreacijskega centra v Češči vasi pridobili dobrih 510 tisoč evrov nepovratnih sredstev, ima za cilj, da  prek prepleta sodobnih tehnoloških rešitev in naravnega okolja oblikuje celostno ponudbo rekreacijskih in športnih programov za vse generacije in za vse skupine prebivalcev, s poudarkom na ranljivih skupinah.

varcities-logotip2

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih .

s tem dovoljujem uporabo podatkov za vse spodnje namene.