Edinstven športni objekt v radiju 500 km

Velodrom Novo mesto

Obratovalni čas

Ponedeljek – petek:
8.00 – 21.00
Sobota:
10.00 – 20.00
Nedelja:
ZAPRTO

Novomeški velodrom kot eden redkih pokritih in ogrevanih velodromov v Evropi na enem mestu združuje kolesarske in atletske površine ter omogoča aktivnosti v vseh letnih časih. Dvorano redno obiskujejo kolesarske in atletske ekipe različnih slovenskih klubov, vedno bolj pa pridobiva na veljavi tudi v mednarodni kolesarski in atletski skupnosti. Objekt, ki obsega 7.574 m² celotne površine in je prekrit  z napihljivo membrano, na najvišjem delu visoki 23,51 metra, omogoča tudi organizacijo ostalih športnih in drugih prireditev.

KOLEDAR DOGODKOV VELODROMA

Bi se rekreirali v vrhunskem športnem kompleksu? Olimpijski center Novo mesto omogoča popolno športno izkušnjo, uporabniku pa daje možnost prilagoditve individualnim potrebam.

Trenutno ni aktualnih dogodkov.

ŽIVETI ZDRAVO

zdravstveni dom Novo mesto

S strokovnjaki brezplačno do zdravja

V okviru Zdravstvenega doma Novo mesto deluje Zdravstveno vzgojni center (ZVC), ki izvaja brezplačne zdravstveno vzgojne delavnice za vse generacije prebivalcev območja širše Dolenjske. Aktivnosti centra so usmerjene v izobraževanje, ozaveščanje in svetovanje v zvezi z zdravim načinom življenja ter…

Preberite več
plavalci v Bazenu Novo mesto

Zakaj je plavanje koristno za otroke?

Plavanje ima številne pozitivne učinke, kar še posebej velja za otroke, ki še rastejo in se razvijajo. Plavanje je dobro za razvoj otrokovega okostja in pripomore k izboljšanju telesne drže. Je tudi eden izmed odličnih načinov preprečevanja debelosti, saj med…

Preberite več

Otroci in mladostniki naj bodo vsaj 60 minut dnevno telesno dejavni

Strokovnjaki priporočajo, naj bodo otroci in mladostniki v povprečju vsaj 60 minut dnevno zmerno do visoko intenzivno telesno dejavni. Telesna dejavnost naj bo večinoma aerobna. V telesno dejavnost naj vsaj 3-krat tedensko vključijo visoko intenzivno aerobno telesno dejavnost in tiste…

Preberite več

Aktiven življenjski slog pomaga … živeti

Aktiven življenjski slog pomaga k boljšemu delovanju vseh telesnih sistemov in k boljšemu psihičnemu zdravju.

Preberite več

KAJ PRAVIJO NAŠI OBISKOVALCI

Ko smo kontaktirali Olimpijski center Novo mesto, sta bila njihova odziv in podpora fantastično hitra. Z našo reprezentanco smo prišli na priprave na pomembne mednarodne tekme. Kolesarjenje v naravi je osvežujoče drugačno. Prepričan sem, da se boste zaljubili v lepoto narave in umirjenost tukajšnjih krajev. Ekipam dirkališčnega kolesarstva po vsem svetu močno priporočam, da izkoristijo ta čudoviti kompleks.

Rajendra Kumar Sharma
Glavni trener Indijske olimpijske kolesarske ekipe

V Olimpijskem centru  Novo mesto nudijo najboljše pogoje za treniranje, tako za dirkališčno kolesarstvo kot tudi za trening za moč. Zato je ekipa Cycling Austria, skupaj z avstrijsko paraolimpijsko ekipo, izbrala Olimpijski center Novo mesto za priprave na Svetovno prvenstvo UCI v dirkališčnem kolesarstvu v Parizu leta 2022.

Glavni trener za dirkališčno kolesarstvo za mladince pri Avstrijskem športnem središču ÖSLZ Südstadt

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih .

s tem dovoljujem uporabo podatkov za vse spodnje namene.