Jahanje konjev v harmoniji z naravo

Konjeniški center Novo mesto

Jahanje je odlična dejavnost za ohranjanje fizičnega in mentalnega zdravja: krepi mišice, izboljšuje ravnotežje in koordinacijo telesa, povečuje zmožnost koncentracije in zmanjšuje stres. Združuje gibanje v naravi in povezanosti z živalmi ter je čudovit način za preživljanje prostega časa in polnjenje z energijo.

V Olimpijskem centru Novo mesto delujeta dva konjeniška centra: Konjeniško šolski športni center Češča vas in Konjeniško društvo Vizir. Oba ponujata široko paleto možnosti za otroke in odrasle, tako za začetnike, ki se pri njih prvič pobliže srečajo s konjem, kot za izkušene jahače, ki želijo nadgraditi svoje jahalne spretnosti.

Kaj pravijo naši obiskovalci

Hčerkama je všeč, da v Konjeniškem centru Češča vas v okviru poletnega jahalnega tabora, pa tudi sicer, otroke vključujejo tudi v skrb za konje. Otroci lahko konje krtačijo in hranijo in se tako z njimi resnično povežejo. V Češči vasi so vsi otroci deležni toplega sprejema. Pri vedno nasmejanem Brankotu se počutijo kot doma.

Tina

Konjeniško društvo Vizir ponuja idealne pogoje za praznovanje rojstnega dne in druga druženja. Lokacija je blizu mesta in enostavno in hitro dostopna, z možnostjo parkiranja večjega števila avtomobilov, obenem pa odmaknjena in v mirnem naravnem okolju. Otroci lahko jahajo, se igrajo na igralih ali se preprosto varno podijo naokrog. Super.

Matjaž

Konjeniški šolski športni center Češča vas je prostor, kjer se razvija ljubezen do konj, konjeniškega športa ter pridobi veliko znanja in izkušenj. Hkrati predstavlja kraj, kjer je veliko dobre volje, povezanosti med ljudmi in medsebojne podpore med jahači. Konjeniški center je vsak dan večji – po številu konj, jahačev in obiskovalcev – kar govori o vzdušju, ki ga začutimo vsi, ko nam od daleč pomahajo Branko, Tanja in Jure.

 

 Sofija Divac

V Češčo vas nas je prvič pripeljala babica. Od takrat so bili naši obiski vse pogostejši, z njimi se je rodila tudi ljubezen do konj, predvsem pri otrocih, ki je prerasla v obiskovanje šole jahanja, udeležbe na konjeniškem taboru. Šole jahanja pod Juretovo taktirko se udeležujejo kar trije družinski člani. Ker KŠŠC Češča vas, Branku in Juretu zelo zaupamo, imamo tam v oskrbi našega prvega konjička, poniko Lindo.

Družina Lindič

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih .

s tem dovoljujem uporabo podatkov za vse spodnje namene.