Za plavalce vseh starosti in ravni plavalnega znanja

Bazen Novo mesto

Trenutna zasedenost

13%
Obratovalni čas

Ponedeljek – sobota:
8.00 – 21.00
Nedelja:
ZAPRTO

OBRATOVANJE BAZENA MED PRAZNIKI IN DELA PROSTIMI DNEVI

Pokrit bazenski kompleks je zapolnil vrzel v novomeški športni infrastrukturi in omogoča odlične pogoje za učenje plavanja, rekreativno vadbo in profesionalne plavalne treninge. Bazen Novo mesto predstavlja vrhunsko okolje za profesionalno in rekreativno vadbo, s svojo premišljeno arhitekturo, ki poudarja umeščenost v naravo, pa omogoča pomirjajoč stik z zeleno okolico. Je odprtega tipa in na voljo za uporabo vsem starostnim skupinam, ne glede na plavalno predznanje. Obsega 25-metrski plavalni bazen in manjši vadbeni bazen ter savno. V bazenskem kompleksu so lahko hkrati nahaja največ 339 obiskovalcev.

savna v Bazenu Novo mesto

Savna

Verjamemo, da sta počitek in regeneracija enako pomembna kot trening in tekmovanje. Za sprostitev športnikov in obiskovalcev se v kletni etaži bazenskega kompleksa nahajata dve finski savni, ki sta na voljo posameznikom, ob predhodni rezervaciji pa tudi manjšim skupinam.

Rezervirajte
bar v Bazenu Novo mesto

Kavarna

Kavarna v avli bazenskega kompleksa omogoča pogled na živahno dogajanje v bazenu, kjer se lahko okrepčate in spočijete. Družite se lahko tudi na svežem zraku na zunanji terasi, dostop do kavarne pa je mogoč tudi z bazenske površine.

Koledar dogodkov bazenskega kompleksa

Bi se rekreirali v vrhunskem športnem kompleksu? Olimpijski center Novo mesto omogoča popolno športno izkušnjo, uporabniku pa daje možnost prilagoditve individualnim potrebam.

Oglejte si vse dogodke

Iščete edinstven prostor za vaš naslednji dogodek?
Kontaktirajte nas

Trenutno ni aktualnih dogodkov.

Živeti zdravo

zdravstveni dom Novo mesto

S strokovnjaki brezplačno do zdravja

V okviru Zdravstvenega doma Novo mesto deluje Zdravstveno vzgojni center (ZVC), ki izvaja brezplačne zdravstveno vzgojne delavnice za vse generacije prebivalcev območja širše Dolenjske. Aktivnosti centra so usmerjene v izobraževanje, ozaveščanje in svetovanje v zvezi z zdravim načinom življenja ter…

Preberite več
plavalci v Bazenu Novo mesto

Zakaj je plavanje koristno za otroke?

Plavanje ima številne pozitivne učinke, kar še posebej velja za otroke, ki še rastejo in se razvijajo. Plavanje je dobro za razvoj otrokovega okostja in pripomore k izboljšanju telesne drže. Je tudi eden izmed odličnih načinov preprečevanja debelosti, saj med…

Preberite več

Otroci in mladostniki naj bodo vsaj 60 minut dnevno telesno dejavni

Strokovnjaki priporočajo, naj bodo otroci in mladostniki v povprečju vsaj 60 minut dnevno zmerno do visoko intenzivno telesno dejavni. Telesna dejavnost naj bo večinoma aerobna. V telesno dejavnost naj vsaj 3-krat tedensko vključijo visoko intenzivno aerobno telesno dejavnost in tiste…

Preberite več

Aktiven življenjski slog pomaga … živeti

Aktiven življenjski slog pomaga k boljšemu delovanju vseh telesnih sistemov in k boljšemu psihičnemu zdravju.

Preberite več

Kaj pravijo naši obiskovalci

Kot otrok sem želel trenirati plavanje, pa to v Novem mestu ni bilo mogoče. Kljub temu je to moja najljubša oblika rekreacije in pogosto sem plaval v športnih bazenih v Ljubljani. Presrečen sem, da lahko danes plavam doma – plavati v novomeškem bazenu je boljše kot kjerkoli drugje, pogled iz vode na zelenje te napolni s posebno energijo.

Andrej

Strokovnjaki poudarjajo, kako koristno je plavanje za otroke, za razvoj otrokovega okostja, za dobro držo, srce in pljuča, za kondicijo in počutje. Zato sem vse svoje otroke vključevala v plavalne tečaje v okoliških bazenih. Vesela sem, da se bo moj najmlajši otrok lahko naučil plavati v lepem, novem domačem bazenu.

Tamara

Končno, bi rekli plavalci, ki smo prerasli bazen na Grmu in si želimo resnejšega plavanja. September je tu in čas za pravi bazen, ki ga je dolenjska prestolnica in vsi željni plavanja le dočakala. Prvi skok v bazen je upravičil vsa pričakovanja. Umeščenost v prostor, povezanost z naravo in neposredna bližina gozda naredi plavanje v tem kompleksu še toliko bolj vabljivo in posebno. V veselje bo plavati, spremljati dogodke, rezultate in mlade talente, ki  jih bo novi bazen naplavil v prihodnje.

Igor K.

V prvih preskušanjih bazena, smo se skušali navaditi na to, da je bazen daljši od tistega na Grmu, da je voda hladnejša, da ima vse kar imajo pravi športni bazeni. No, ampak na boljše se ni težko navadit. Ko plavamo, med kratkimi vdihi vidimo srne in zajčke, ki tekajo po travniku ob gozdu. Novi bazen je vrhunski!

Žan Ž.

Kot članica PKNM, sem imela privilegij, da sem lahko plavala v našem novem bazenu. Navdušena sem nad samo umeščenostjo in všeč mi je lokacija, ki je umaknjena od oči sprehajalcev. Bazen mi ponuja možnost nemotenega plavanja, česar na dolenjskem do sedaj nismo imeli. Hvaležna sem, da sem priča zgodovinskemu dogodku.  Vsem želim veeeliko plavalnih užitkov.

Vesna M.

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih .

s tem dovoljujem uporabo podatkov za vse spodnje namene.