Domov Živeti zdravo

Živeti zdravo

Mestna občina Novo mesto želi v skladu s svojo vizijo razvoja občanom omogočiti kvalitetno, zdravo, varno in čisto bivalno okolje, urejeno infrastrukturo ter jim zagotoviti možnosti za rekreacijo in druge prostočasne aktivnosti. S svojimi dejanji poskuša v največji meri vključevati vse prebivalce in ključne deležnike, dosegati sporazume med njimi in svoj razvoj usmeriti v še boljšo prihodnost za bodoče rodove, ki bodo čutili pripadnost do Novega mesta.

Zato se je pridružila evropskemu projektu VARCITIES, ki je usmerjen v razvoj inovativnih rešitev za zdravo življenje in dobro počutje v urbanih prostorih. Gre za ambiciozen projekt, ki se zaveda kompleksnosti in izzivov mest v prihodnosti, zato išče načine za vzpostavitev trajnostnih modelov za povečanje zdravja in kakovostnega preživljanja časa prebivalcev urbanih središč, izpostavljenih različnim podnebnim razmeram. S spodbujanjem inovacij v različnih urbanih razsežnostih želi projekt VARCITIES polno izkoristiti naravne rešitve z digitalnega, družbenega in kulturnega vidika.

Projekt VARCITIES je financiran s strani Evropske unije preko programa Obzorja 2020 – Raziskave in inovacije. Mestna občina Novo mesto  predstavlja eno izmed osmih sodelujočih mest. Cilj pilotnega projekta v Novem mestu je revitalizacija območja v Češči vasi z novimi rekreacijskimi površinami v naravi ter razvoj ponudbe in storitev zdravega življenja ter rekreacije za različne ciljne skupine.

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih .

s tem dovoljujem uporabo podatkov za vse spodnje namene.