Olimpijski center fotografiran iz zraka
Domov Lokacija

Lokacija

Kako do nas?

Iz središča Novega mesta se do Olimpijskega centra Novo mesto lahko odpravite po Župančičevem sprehajališču čez Groblje v Češčo vas ali pa izberete pot po novi brvi čez Krko v Irči vasi, ki mesto povezuje z Grobljami in Češčo vasjo.

S kolesom

Poglej pot

Z gorskim kolesom se lahko odpravite po opisanih pešpoteh, cestnim kolesarjem pa svetujemo pot skozi Bršljin mimo Vojašnice Novo mesto. Občanom in obiskovalcem so za izposojo na voljo mestna kolesa GoNM.

Iz smeri Ljubljana avtocesto zapustite na izvozu ‘«Novo mesto – zahod« in v prvem krožišču izberete prvi izvoz proti Češči vasi. Na semaforiziranem križišču zavijete levo in nadaljujete pot mimo Vojašnice Novo mesto. V krožišču pri tovarni Adria Mobil izberete tretji izvoz in nadaljujete po cesti do izvoza desno proti Olimpijskemu centru Novo mesto.

Z javnim prevozom

Poglej pot

Do Olimpijskega centra Novo mesto vozijo avtobusi mestnega potniškega prometa na LINIJI 3, Podbreznik–Sevno.

Z vlakom se na Železniško postajo Novo mesto (Bršljin) lahko pripeljete iz smeri Ljubljane ali iz smeri Metlike in Črnomlja. Peš, z lastnim kolesom ali mestnim kolesom GoNM nadaljujte pot po opisih za kolesarje ali pešce.

Kako do nas z bližnjih letališč?

Slovenija – Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana

Osrednje slovensko letališče z rednimi evropskimi letalskimi povezavami in z enostavnim dostopom do in iz vseh lokacij po Sloveniji.

 

Hrvaška – Franjo Tuđman Airport Zagreb

Zagrebško letališče Franjo Tuđman ali zagrebško letališče je mednarodno letališče, ki je namenjeno za prihod in odhod komercialnih letal. Je največje in najbolj obremenjeno letališče na Hrvaškem.

Italija – Letališče Treviso

Letališče Treviso, ki mu pravijo tudi Treviso-Sant’Angelo, je eno najpomembnejših letališč v Italiji. Večina letalskih družb, ki leta s tega letališča, zanj uporablja naziv Venice Treviso.

Italija – Letališče Marco Polo

Beneško letališče je eno od najpomembnejših svetovnih letališč in leži zgolj 13 km od središča Benetk.

Avstrija – Letališče Gradec

Letališče Gradec deluje že več kot 100 let in velja za najstarejše letališče v Avstriji, namenjeno komercialnim poletom. Letališče Gradec je manjše letališče, zato je odprto od 6. do 23.30 ure, v primeru odhodov pred ali po odpiralnem času, pa svoj odpiralni čas prilagodi in svoja vrata odpre dve uri pred prvim vzletom, zapre pa po pristanku zadnjega letala.

Avstrija – Letališče Celovec

Letališče Celovec (IATA: KLU, ICAO: LOWK/LOXK) je letališče v Avstriji, ki primarno oskrbuje Celovec.

Avstrija – Letališče Dunaj 

Vienna International Airport je mednarodno letališče na Dunaju, avstrijski prestolnici. Letališče leži v kraju Schwechat, 18 km jugovzhodno od središča Dunaja in 57 km zahodno od Bratislave. Z letališča lahko poletite na 80 destinacij v 26 državah.

Nemčija – Letališče München

Letališče München je drugo najbolj prometno letališče v državi, znano tudi kot letališče Franca Josefa Straussa. nahaja skoraj 30 km izven mesta v bližini mesta Freising, je po številu potnikov drugo najbolj obremenjeno letališče v Nemčiji.

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih .

s tem dovoljujem uporabo podatkov za vse spodnje namene.