nagovor župana Gregorja Macedonija
Domov Obvestila in novice Ob dnevu prostovoljstva župan predal zahvalo prostovoljcem

Ob dnevu prostovoljstva župan predal zahvalo prostovoljcem

V ponedeljek, 4. decembra 2023, je župan Gregor Macedoni sprejel prostovoljke in prostovoljce, ki delujejo na humanitarnem, socialnem in zdravstveno-preventivnem področju. Župan se je ob mednarodnem dnevu prostovoljstva, ki ga praznujemo 5. decembra, v imenu občine zahvalil vsem, ki nesebično darujejo svoj čas za najbolj ranljive posameznike ali skupine ljudi ter jih povabil, da nadaljujejo svoje plemenite dejavnosti tudi v Olimpijskem centru Novo mesto.

Prostovoljstvo je zagotovo ena izmed najplemenitejših oblik človekovega delovanja. Da si pripravljen storiti nekaj za sočloveka brez plačila in pri tem včasih celo tvegati svoje življenje, je občudovanja vredno. Pomembno je, da to ohranjamo še naprej in tako ustvarimo lepši svet tudi za prihodnje rodove. V Mestni občini Novo mesto aktivno deluje več kot 1700 prostovoljcev v različnih društvih in organizacijah. Na področju humanitarnih, socialnih in zdravstveno-preventivnih programov deluje okrog 40 različnih nevladnih organizacij, v katere so vključeni prostovoljci in strokovni delavci.

V imenu prostovoljcev, ki delujejo v Mestni občini Novo mesto, se je zahvalila Natalija Petakovič, predsednica Društva Življenje brez nasilja. V kulturnem delu programa je nastopil trio Ma3nas, ki ga sestavljajo Larisa Longar, vokal ter Katja in Jani Lipičnik, glasbena spremljava. Vsi prihajajo iz Glasbene šole Lipičnik.

varcities-logotip2

 

pozdravni govor vodje Olimpijskega centra Novo mesto Ane Seliškar

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih .

s tem dovoljujem uporabo podatkov za vse spodnje namene.