Domov Obvestila in novice S podporo projekta Varcities je na novomeškem velodromu kolesaril slabovidni kolesar iz Italije

S podporo projekta Varcities je na novomeškem velodromu kolesaril slabovidni kolesar iz Italije

Ob zaključku leta, 30. 12. 2023,  se je v Olimpijskem centru Novo mestu v organizaciji Kolesarskega društva Sprint in s podporo projekta VARCITIES  odvijal 2. Pistafest z mednarodno udeležbo, na katerem so se v dirkališčnem kolesarstvu preizkusili ljubiteljski kolesarji in kolesarka iz Italije, Hrvaške in Slovenije. V Novem  mestu smo bili posebej ponosni, da sta se vabilu na dogodek odzvala  parakolesarja iz Italije, ki sta pokazala veliko usklajenosti. Vožnja v tandemu ni enostavna ne za voznika, kot tudi ne za slabovidnega kolesarja.

 Tekmovanje je potekalo v treh različnih disciplinah (200 m sprint z letečim startom, kronometer 1000 m in zasledovalna vožnja 3000 m) in v treh kategorijah (moški, moški pod 18 let in ženske).

»Veseli smo, da Olimpijski center Novo mesto tudi v tako specifičnem športu, kot je dirkališčno kolesarstvo, izpolnjuje poslanstvo projekta VARCITIES, da vključuje vse člane družbe«, je ob uspešno izvedenem dogodku dejal vodja projekta VARCITES v Novem mestu Peter Geršič.

Tokrat so pogum za vožnjo po novomeškem ovalu pokazali tako mladi kolesarji, kot tudi kolesarka in italijanska parakolesarja Pierluigi Sclip in Emanuele Pestrin (ASD Pittabike) in izkoristili pogoje, ki jih za increasing the health and well-being of citizens ponuja Varcities Pilot Novo mesto.

Sodeč po odzivu in zadovoljstvu vseh udeležencev je jasno, da ima dirkališčno kolesarstvo v Sloveniji prihodnost tudi med rekreativnimi kolesarji.

varcities-logotip2

 

 

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih .

s tem dovoljujem uporabo podatkov za vse spodnje namene.